AB:ssä vuodesta 2021 alkaen tietyissä tuotetarroissa on oltava uusi etikettielementti, joka on 16 merkin pituinen koodi nimeltä ainutlaatuinen kaaviontunniste (UFI). Tällaisia tuotteita markkinoille tuovat tuontiyritykset ja loppukäyttäjät ovat velvollisia toimittamaan tiettyjä tuotetietoja, mukaan lukien UFI, myrkytystietokeskusten käyttöä varten. UFI:n luomiseen liittyviä työkaluja ja tukea on saatavilla ECHA:n myrkytystietokeskusten verkkosivustolla.
Mikä on UFI?
UFI-lyhenteellä tunnettu ainutlaatuinen kaaviontunniste on koodi, joka tulee olla vaarallisia seoksia sisältävien tuotteidesi etiketeissä. UFI:n lisäksi sinun on myös toimitettava muita tietoja seoksestasi ja asiaankuuluvista tuotteista, joita myrkytystietokeskukset käyttävät, kuten koostumus, kaupallinen nimi, väri, pakkaus, tuotekategoria ja toksikologiset tiedot. UFI:n tarkoituksena on luoda selkeä yhteys markkinoille tuomasi tuotteen ja antamiesi tietojen välille.
Yhteistyöverkostomme koostuu ammattilaisista, joilla on monenlaisia kykyjä ja taitoja. Tämä monimuotoisuus mahdollistaa luovien ideoiden syntymisen ja antaa meille mahdollisuuden hyödyntää parhaita kykyjä jokaisessa työprosessimme vaiheessa.
Elintarviketurvallisuus on yhä tärkeämpi asia. Toisaalta elintarvikevarat vähenevät, ja toisaalta nykyisissä elintarvikkeissa esiintyvät ongelmat eri tekijöiden vuoksi ovat yhä vaikeampia ratkaista. Elintarviketurvallisuuden merkitys johtuu siitä, että nykyään yli kaksisataa sairautta on elintarvikkeista peräisin. Erilaisista allergisista reaktioista halvauksiin ja kuolemiin saakka monet erilaiset ongelmat uhkaavat ihmisten terveyttä. Jos elintarviketurvallisuuteen ei kiinnitetä riittävää huomiota, odottavat äidit, vauvat, pienet lapset ja vanhukset, lyhyesti sanottuna kaikki, joiden immuunijärjestelmä on heikko, ovat alttiina pysyville vaurioille ja kuolettaville riskeille.
Tuotteen tai palvelun valmistamisesta kuluttajalle saapumiseen asti kestävässä prosessissa asiakastoiveiden ja -odotusten (laatu) jatkuva käsittely, joka varmistaa, että ne saavutetaan asiakkaille, tunnetaan kaikilla laatujohtamisen soveltamiskriteereillä.